Pridať recept

Babičkine kapustové pirohy

8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
zemiaky
1 ks
vajce
trochu
hrubá múka
2 ks
cibuľa
500 g
kyslá kapusta
1 PL
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Uvaríme si zemiaky v šupke najlepšie však deň vopred. Ošúpeme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajíčko, dochutíme soľou a zahustíme múkou. Vypracujeme hladké cesto a chvíľu ho necháme odstáť.
 
2.
Cibuľu nasekáme a opražíme ju na rozpálenom oleji. Pridáme kapustu, zbavenú vody a krátko dusíme. Nakoniec ju dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3.
Cesto rozvaľkáme na valček, ktorý rozdelíme na menšie kúsky. Tie ešte trochu rozvaľkáme na placku a naplníme kapustovou zmesou. Poriadne uzavrieme a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.