Torta s gaštanovým pyré
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
120
g
práškový cukor
120
g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
kakao
1
téglik
višňový džem
Krém
500
g
gaštanové pyré
250
g
maslo
100
g
práškový cukor
1/2
ks
citrón
1
pohár
višňový kompót
postup
1.
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme múku, soľ, kypriaci prášok, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto poriadne premiešame a vylejeme do vopred pripravenej formy na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190°C. Upečený korpus necháme vychladnúť, vyklopíme ho z formy a rozkrojíme na 3 rovnaké časti.
2.
Gaštanové pyré postrúhame na jemnom strúhadle. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú šťavu, gaštanové pyré a zmes poriadne premiešame.
3.
Spodnú časť korpusu pokvapkáme višňovým kompótom, natenko natrieme džemom. Naň rozotrieme 1/3 pripraveného gaštanového krému a tento postup zopakujeme. Spolu s vrchným plátom natrieme aj boky torty. Pred podávaním tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.