Pridať recept

Jemná cesnaková polievka

ingrediencie

250 g
zemiaky
1,5 litre
voda
4 PL
mlieko
5 ks
cesnakové strúčiky
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
kúsok masla,petržlenová vňať,soľ

postup

Očistené zemiaky pokrájame,uvaríme v osolenej vode,precedíme a s horúcim mliekom vymiešame na hladkú kašu.Do vody,v ktorej sme varili zemiaky,pridáme cesnak rozotretý so soľou,povaríme a do vriacej vody postupne za stáleho miešania pridáme zemiakovú kašu.Do hotovej polievka zamiešame kúsok masla,petržlenovú vňať a nakoniec opatrne zamiešame žĺtok.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Famózna cibuľačka a cesnačka
Poctivá cibuľačka a cesnačka: Základ jesennej kuchyne
Prečo sú polievky počas jesene tak dôležité? Pretože vás príjemne zahrejú, vďaka zelenine sú plné...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...