FOTORECEPT: Orechová torta s višňami
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
15
dkg
práškový cukor
15
dkg
mletých orechov
5
PL
hrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok
Krém
15
dkg
mleté orechy
20
dkg
Hera
15
dkg
práškový cukor
1
ks
vanilínový cukor
trochu
prevarene mlieko
1
PL
rum
podľa chuti
višne
podľa chuti
čokoláda na varenie
postup
1.
6 žĺtkov a 15 dkg práškového cukru miešame aspoň 15 minút. Zo 6 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do misy dáme 15 dkg mletých orechov, 5 PL hrubej múky a 1/2 balíčka kypriaceho prášku. Premiešame a pridávame k žĺtkom, počas pridávania pridáme aj 12 PL studenej vody. Pridáme tuhý sneh a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200°C 20 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť, vyklopíme na veľkú tácku, opatrne stiahneme papier na pečenie a rozkrojíme na polovice (nie pozdĺž).
3.
a uložíme naň vykôstkované višne. Krém: Heru s cukrom vymiešame, pridáme orechy, premiešame, pridáme cca 2PL prevareného mlieka, po vymiešaní pridáme 1 PL rumu, premiešame a višne potrieme krémom.
4.
Prikryjeme druhým plátom, krémom potrieme aj boky,
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.