Lasagne so zeleninovou a mäsovou plnkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
cesto
2
ks
vajce
100
g
hrubá múka
2
PL
voda
zeleninová plnka
200
g
mrkva
100
g
zeler
2
ks
pór
30
g
maslo
trochu
soľ
mäsová plnka
100
g
chudé bravčové mäso
100
g
chudé hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
3
PL
kečup
30
g
tuk
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
omáčka
20
g
maslo
1
dl
smotana
1/2
kocka
mäsový vývar
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
muškát
100
g
tvrdý strúhaný syr
trochu
tuk na vymastenie
1
ks
vajce
trochu
mletá paprika
postup
1.
Na dosku nasypeme múku a urobíme do nej jamku, do ktorej rozklepeme vajce a pridáme vodu. Z týchto prísad pripravíme cesto, z ktorého vyvaľkáme 2 placky. Vykrojíme z nich 4 plátky o veľkosti formy, v ktorej budeme lasagne piecť, a necháme ich mierne obschnúť.
2.
Bravčové a hovädzie mäso pomelieme a ochutíme soľou a čiernym korením. Olúpanú cibuľu pokrájame na kocky. Na panvici rozpustíme tuk a cibuľu v ňom zľahka opražíme. Potom k nej pridáme mleté mäso a opražíme ho. Mäsovú zmes doplníme kečupom, dobre premiešame a za občasného zamiešania dusíme domäkka.
3.
Mrkvu, zeler a pór očistíme a pokrájame na kúsky. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme zeleninu, osolíme a 10 minút dusíme. Podlejeme vodou
4.
Syr najemno postrúhame. Maslo na omáčku rozpustíme v hrnčeku, pridáme smotanu, mäsový vývar a za stáleho miešania privedieme do varu, okoreníme a odstavíme.
5.
Do 3 litrov osolenej vriacej vody vložíme plátky cesta a varíme ho 5 minút. Uvarené plátky postupne vyberieme a rozložíme ich vedľa seba na alobal.
6.
Pripravenú formu vymastíme tukom a na dno položíme jeden plátok cesta. Obložíme ho polovicou zeleninovej plnky, posypeme časťou strúhaného syra a zalejeme polovicou omáčky. Vrstvu zeleniny prikryjeme ďalším plátkom, na ktorý rozotrieme mäsovú plnku a opäť zakryjeme cestom.
7.
Na tretí plátok dáme druhú polovicu zeleninovej náplne, syra a omáčky.
8.
Posledným plátkom lasagne uzavrieme, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mletou paprikou. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.