FOTORECEPT: Hrachový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
Hrachový korpus
250
g
suchý hrach
1
ks
vajce
1
ČL
majorán
trochu
ovsená múka
Slaný krém
500
g
jemný tvaroh
250
ml
kyslá smotana
1
ks
vajce
trochu
soľ
3
ks
cibuľa
1
ČL
oregano
100
g
oravská slanina
postup
1.
Dáme variť vopred namočený hrach. Ja som ho skúšala pripraviť v tlakovom hrnci, takže bol za 20 minút mäkkší ako som plánovala :(
3.
Slaný krém si pripravíme z jemného tvarohu, smotany, jedného vajca, oregana a trochu soli.
4.
Z hrachu zlejeme prebytočnú vodu, pridáme jedno vajce, majorán a ak je nutné trochu ovsenej múky.
5.
Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie, nanesieme hrachovú zmes. Posypeme cibuľkou a slaninkou.
6.
Vylejeme slaný krém a dáme piecť na cca 45 minút na 180 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.