Bazové truffles ®
60
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
horká čokoláda
250
g
čistého bazového želé
12
PL
šľahačková smotana
450
g
horkej čokolády na polevu
200
g
bielej čokolády na dekoráciu
3
kvapky
bazový sirup
postup
1.
Čokoládu zalej takmer do bodu varu zohriatou šľahačkovou smotanou, nechaj chvíľku pôsobiť a dôkladne zamiešaj. Pridaj zohriate bazové želé a všetko spolu dôkladne premiešaj. Zmes prikry potravinárskou fóliou a vlož na min.3 hodiny do chladničky.
2.
Po stuhnutí odoberaj z čokoládovej zmesi po pol lyžičkách a z týchto formuj truffles vo veľkosti väčšieo lieskovca. Keď je všetka masa spracovaná na truffels, vlož tieto na hodinu do mrazničky.
3.
Druhú časť čokolády roztop nad parou a pripravené truffels v nej namáčaj. Po obalení ich vlož na niekoľko minút do chladničky.
4.
Medzitým si priprav čokoládovú dekoráciu a to roztopením bielej čokolády a jej zmiešaním s bazovým sirupom (alebo potrav.farbou zodpovedjúcou farbe ovocia). Truffels takto pripravenou čokoládovou polevou dekoratívne postriekaj a nechaj stuhnúť v chladničke.
5.
Hotové truffles uchovávaj rozhodne v chladničke, vo vzduchotesne uzavretej nádobe a to počas 2 týždňov. Fotopostup nájdete tuto: http://povvi.com/vlierbessen-truffels/
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.