Pridať recept

Makové rezy

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
150 g
maslo
120 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1/2 balíček
prášok do pečiva
50 ml
mlieko

Plnka

170 g
mletý mak
170 g
práškový cukor
50 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
50 g
rozpustené maslo
200 ml
mlieko
4 ks
bielok

Cukrová poleva

300 g
práškový cukor
2 PL
citrónová šťava
3 PL
vriace mlieko

Na potretie

200 g
slivkový lekvár

postup

1.
Cesto: múku, maslo /palmarín/, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva a mlieka zmiesime a rozdelíme na 2 časti. Každú časť rozvaľkáme na tenko, na veľkosť plechu.
 
2.
Maková plnka: mletý mak, práškový cukor, múku, 1/2 prášku do pečiva zmiešame, prilejeme mlieko, rozpustené maslo a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do pripravenej zmesi.
3.
Plech vymastíme, vysypeme múkou a položíme jednu časť rozvaľkaného cesta, potrieme slivkovým lekvárom, nanesieme makovú plnku a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. /plech rozmer 32x40 cm, ale môže byť aj menší, ak chcete mať koláč vyšší/
4.
Cukrová poleva: práškový cukor preosejeme, za stáleho miešania pridávame vriace mlieko a miešame 10 - 15 minút. Počas miešania pridávame po kvapkách citrónovú šťavu. Nakoniec prifarbíme potravinárskym farbivom a po zaschnutí ozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.12.2018 20:51 | |
+4 -18
Ježiiiš ty riadna paradajka ty kllobasa ja ti zjem maslo a potom ho vygrcam do kavy to je KOLOBASA TY MASLO lebo ja mam rad čierne vajco s dovmi hovname pre chut
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...