Pridať recept

Jahodový dezert z pusiniek

ingrediencie

3 ks
vaječný bielok
170 g
krupicový cukor
500 ml
smotana na šľahanie
1 ČL
práškový cukor
250 g
jahody

postup

1.
Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého pomaly zapracujeme krupicový cukor. Zo snehu lyžicou robíme malé kôpky na plechu, ktorý sme vystali papierom na pečenie. Pusinky pečieme cca 1 hodinu pri 130 °C.
 
2.
Upečené pusinky necháme vychladnúť. Potom ich polámeme na malé kúsky.
3.
Kúsky pusiniek dáme do misky. Pridáme nadrobno pokrájané jahody, vyšľahanú smotanu a cukor. Dobre premiešame. Hotový krém dáme do pohárov a ozdobíme jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...