Pridať recept

Nevarený sirup z ovocia

ingrediencie

1 kg
ovocie
1 liter
studená voda
4 dkg
kyselina citrónová
1,5 kg
kryštálový cukor
trochu
kyselina sorbová

postup

1.
Postrúhané ovocie roztlačíme a dáme do studenej vody s kyselinou citrónovou a necháme odstáť do druhého dňa.
 
2.
Na druhý deň necháme prekvapkať a pridáme cukor - na 1 l šťavy 1,3 až 1,5 kg cukru. Občas premiešame, aby sa cukor rozpustil.
3.
Potom v troške vody zvaríme trocha kyseliny sorbovej a vychladnuté vlejeme od šťavy. Dáme do fliaš a zatvoríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.