Pridať recept

Jahodový sirup

ingrediencie

1 kg
jahody
900 g
cukor
10 g
kyselina citrónová

postup

1.
Aby sme čo najviac zachovali aromatické a chuťové vlastnosti jahôd, prepasírujeme úplne zrelé plody a hmotu necháme v kľude stáť na chladnejšom mieste 3 - 4 dni.
 
2.
Uvolnenú šťavu precedíme.
3.
Ku zvyšku jahôd pridáme trocha vody a miernym tlakom ich vylisujeme.
4.
Obidva diel zlejeme, prefiltrujeme, zohrejeme až k miernemu varu a pridáme cukor a kyselinu citrónovú.
5.
Vychladnuté plníme do fliaš.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...