Kohút na červenom víne
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kohút
200
g
slanina
2
ks
šalotka
1
liter
červené husté víno - cabernet
200
g
šampiňóny
2
ks
mrkva
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
pór
150
g
maslo
štipiek
soľ
trochu
nové a celé korenie
trochu
tymian
1
ks
bobkový list
postup
1.
Kohúta zbavíme kože a nakrájame na menšie porcie. Do hrnca nalejeme červené víno, soľ, prelisovaný cesnak, bobkový list, nové a celé korenie, tymián, vložíme kohúta a varíme približne 30 minút. Slaninu nakrájame na plátky a opražíme na panvici. Vyberieme ju dierkovanou naberačkou na kuchynskú papierovú utierku. Zbavíme ju prebytočného tuku.
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú mrkvu a šampiňóny. Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou z výpeku a odložíme nabok. Vo výpeku opražíme pór a znova tento celý proces urobíme aj so šalotkou.
3.
Mäkkého kohúta vyberieme z vína. Do vína pridáme orestovanú zeleninu, slaninu, maslo a varíme približne 5 minút. Nakoniec vložíme naspäť kohúta, dochutíme soľou, korením a nasekaným tymiánom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.