Francúzsky cibuľový kompót
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
šalotka
100
g
cukor
200
ml
červené víno
štipiek
tymian
podľa chuti
hroznový ocot
postup
Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska. Na rozpálenej panvici roztopíme cukor na hnedý karamel. Pridáme cibuľu a vetvičky tymianu. Pražíme približne 5 minút. Potom celú zmes prelejeme červeným vínom a dusíme približne 10 minút. Podľa chuti dochutíme hroznovým octom a necháme vychladnúť. Tento kompót chutí najlepšie studený a hodí sa ku kačacím jedlám.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.