Jahodová torta
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
5
ks
vajce
5
PL
cukor
5
PL
polohrubá múka
1/2
KL
kypriaci prášok
1
balíček
vajce
Na krém
300
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový puding
40
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
70
g
maslo
Na želé
1
balíček
tortové želé
2
PL
kryštálový cukor
jahody
postup
1.
Žĺtky vymiešajte s polovicou cukru a vanilínovým cukrom. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh a pridajte doň zvyšok cukru. Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Sneh a múku po častiach pridávajte k žĺtkom a zľahka premiešajte. Cesto vylejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a upečte vo vopred vyhriatej rúre.
2.
Uvarte puding s mliekom a práškovým cukrom podľa návodu na obale. Za občasného miešania nechajte vychladnúť. K pudingu vmiešajte zmäknuté maslo a vanilínový cukor. Vzniknutý krém rozotrite na vychladnutý korpus.
3.
Jahody očistite, veľké môžete aj rozkrojiť. Poukladajte ich na krém a tortu vložte do chladničky.
4.
Želé pripravte z prášku, vody a cukru podľa návodu na obale. Nechajte ho mierne vychladnúť. Vlažné želé nalejte na tortu a nechajte ho stuhnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.