Venčeky
20
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
140
g
múka polohrubá
1
dl
slnečnicový olej
1
štipka
soľ
1/4
liter
voda
4
ks
vajce
1
balíček
vanilínový cukor
1
PL
rum
125
g
maslo
1
balíček
puding bez varenia
2
dl
mlieko
postup
1.
Dáme zovrieť 1/4 litra vody, deci oleja a štipku soli, pomaly vsypeme 140 gramov polohrubej múky a miešame na horúcej platni 5-8 minút, až kým sa hmota prestane lepiť. Necháme to vychladnúť a do vlažného cesta jedno po druhom prišľaháme 4 vajcia, balíček vanilkového cukru, prípadne trochu rumu.
2.
Vlažné cesto dáme do zdobiaceho vrecka a na vymastenom plechu vytláčame venčeky, ktoré pečieme 25 minút pri 180 stupňoch.
3.
Po upečení venčeky ešte teplé rozrežeme a po vychladnutí plníme krémom z pudingu Olé bez varenia, do ktorého pridáme jedno malé roztopené maslo. Môžeme ich ešte poliať cukrárenskou polevou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.