Jablkový sypaný koláč
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
poháre
hrubá múka
2
poháre
hladká múka
2
poháre
cukor
2
kg
jablko
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
Hera
postup
1.
Všetky suroviny okrem HERY a jabĺčok zmiešame v jednej miske. Postrúhame jablká, šťavu nevytláčame. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou. Na pekáč rovnomerne vysypeme 2 poháre zmesi. Na túto zmes dáme polovicu jabĺk, aj so šťavou. Opäť vysypeme rovnomerne po celej ploche 2 poháre zmesi a dáme druhú polovicu jabĺk, ktoré zasypeme poslednými 2 pohármi zmesi.
2.
Jablká musia dôkladne zakryť múku, inak koláč bude suchý. Na túto zmes postrúhame rovnomerne Heru a dáme piecť do vyhriatej rúry. Zo začiatku na 250°C a keď koláčik začne voňať, dať na 160°-170°C a pomaly nech sa do zlatista dopečie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.