Pestrofarebná ovocná torta s ovocím
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
broskyňa
150
g
jahody
120
g
čučoriedka
6
plátkov
želatína
5
ks
žĺtok
40
g
práškový cukor
3
ks
vaječný bielok
150
g
smotana na šľahanie
20
g
piškóty
postup
1.
Na začiatok ošúpeme broskyne, vykôstkujeme ich a nakrájame na štvrtiny. Polovicu z nich rozmixujeme na kašu. Čerstvé jahody umyjeme nakrájame na štvrtiny. Čučoriedky umyjeme a osušíme. Do studenej vody namočíme želatínu.
2.
Do cukru pridáme žĺtky a vyšľaháme spolu. 3 PL broskyňovej kaše povaríme v hrnci, potom pridáme vyžmýkanú želatínu. Práškový cukor s bielkami vyšľaháme a opatrne zapracujeme spolu s broskyňovou želatínou a zvyškom broskyňovej kaše do žĺtkovej zmesi.
3.
Spodnú časť a kraje torty obložíme podlhovastými piškótami. Vyplníme pripraveným krémom a posypeme ovocím. Nejaké ovocie odložíme na ozdobu. Vrch krému zrovnáme a tortu dáme aspoň na 5 hodín do chladničky. Zvyškom ovocia ozdobíme šarlotu a necháme ešte 2 hodiny chladiť.
4.
Niekoľko minút pred servírovaním namočíme do horúcej vody a pozorne ním šalotu uvoľníme od okraja formy.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.