Pridať recept

Letné zdravé cestoviny

ingrediencie

300 g
celozrnné cestoviny
300 g
fazuľka zelená
400 g
paradajka
kaleráb
250 g
jarná cibuľka
3 strúčiky
cesnaku
300 g
paprika
200 ml
zeleninový vývar
1 PL
maslo
150 g
smotana
150 g
syr
1 zväzok
tymian
3 ks
šalvia
2 PL
pažitka
korenie biele mleté

postup

Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku aj cesnak nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymiánom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20minút (do zmäknutia fazuľky). Občas premiešame. Vývar potom scedíme. Omáčku pripravíme tak, že maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zjednotenia a zhustnutia zmesi. Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou. Dáme na taniere, pridáme zeleninu, posypeme pažítkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať