Žemle s hruškou
4
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
celozrnná žemľa
150
g
tvarohovo-smotanový syr
celé červené korenie
soľ
2
ks
hrušky
postup
Celozrnné žemle prekrojíme a spodné polovice netrieme syrom a posypeme trochou soli. Hrušky umyjeme, jednu prekrojíme, zbavíme ju jadrovníka, a potom ju pokrájame na kocky. Na tenké plátky pokrájame druhú hrušku. Na polovice žemlí, ktoré sme potreli syrom položíme plátok hrušky a plátok ešte posypeme kockami hrušky. Podrvíme si červené korenie a mažari alebo plochou stranou noža. Týmto korením posypeme žemle s hruškami. Žemle sa môžu pokryť aj druhou polovicou žemle.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.