Pridať recept

Bravčové karé so zeleninou

ingrediencie

600 g
bravčové karé
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
1/2 KL
rasca
200 g
miešaná zelenina
1 ks
cibuľa
2 PL
olej
250 ml
mäsový vývar
1 KL
škrobová múčka

postup

1.
Karé umyjeme, osušíme a pevne zviažeme kuchynskou niťou, aby mäso držalo pekný tvar pri pečení. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a prudko opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
 
2.
Mäso preložíme do pekáča, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme približne 30 minút. Potom pridáme miešanú zeleninu, nadrobno nakrájanú cibuľu, poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme vývarom a pečieme domäkka ďalších 30 minút.
3.
Mäso otočíme, odkryjeme a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a pridávame vodu. Mäso vyberieme, niť odstránime a pokrájame na plátky. Výpek zahustíme škrobovou múčkou, premiešame a podávame s mäsom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...