Pridať recept

Ostrá gulášová polievka

ingrediencie

150 g
bravčové mäso
2 ks
cibuľa
trochu
olej
2 strúčiky
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
1 KL
rasca
1 ks
farebná paprika
1 ks
paradajka
1 PL
paradajkový pretlak
3 ks
zemiaky
1 PL
hladká múka
1 KL
majorán
1 ks
feferónka

postup

1.
Bravčové mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opražíme na troche oleja. Pridáme mäso a za stáleho miešania pražíme. Mäso poprášime mletou červenou paprikou, premiešame a podlejeme trochou vody.
 
2.
Dochutíme soľou, korením, rascou a dusíme do polomäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú papriku a paradajku, prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, posekanú feferónku, na kocky nakrájané zemiaky a dolejeme vodu do 1,5 litra. Uvaríme domäkka.
3.
Na troške oleja opražíme hladkú múku, vmiešame ju do polievky a za stáleho miešania krátko povaríme. Dochutíme majoránom a môžeme podávať s čerstvým chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať