Pridať recept

Marinované pikantné kura

ingrediencie

1 ks
kura
1 ks
citrón
1 pohár
pivo
2 PL
olivový olej
1 PL
mletá červená sladká paprika

Marináda

1/2 dl
červené víno
1 dl
med
1 PL
mletá červená sladká paprika
1 PL
mletá štipľavá červená paprika
štipiek
mleté čili

postup

1.
Najskôr si pripravíme marinádu. Uvedené ingrediencie zmiešame a zmesou natrieme očistené kura zo všetkých strán. Necháme odstáť asi hodinu v chladničke.
 
2.
Kura položíme do stredu grilu a opekáme asi 5 minút z každej strany, potom ho odsunieme ku kraju a grilujeme pozvoľna. Pravidelne ho otáčame a potierame pivom. Po ugrilovaní kura vyberieme a necháme zakryté asi 10 minút odpočívať. Nakoniec ho pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom a posypeme paprikou. Naporciujeme ho. Kura môžeme pripraviť aj v rúre, a ak by bolo suché, podlejeme ho trochou piva.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 fantastické marinády na kuracie mäso: Na najchutnejšiu grilovačku
Kuracie mäso je ako stvorené na marinovanie, nakoľko samo o sebe nemá výraznejšiu chuť. Naopak chutí...
Fantastické obaľované kura 5x inak
Obaľované kura: Týchto 5 chrumkavých obalov budete chcieť vyskúšať
Ak máte radi chrumkavú kôrku na šťavnatom kuracom mäsku, určite sa nechajte inšpirovať týmito chutnými...
3 zásadné kroky pre dokonalé pečené kura
Rovnomerne prepečené a šťavnaté kura s chrumkavou kožou je výsledkom troch pravidiel. Poznáte ich?
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...