Kačica so zemiakmi na rozmaríne
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
8
strúčikov
cesnaku
2
PL
rozmarín
1
PL
rasca
8
ks
kačacie stehno
2
ks
bobkový list
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 240°C. Malé zemiaky umyjeme a vložíme do kastróla. Prelejeme ich vriacou vodou a varíme približne 5 minút. Scedíme ich a presypeme do ohňovzdornej misy. Posypeme ich rozmarínom, dochutíme soľou a korením.
2.
Medzitým ako sa zemiaky varia, kožu na kačacích stehnách naražeme a vložíme do malého pekáča kožou nahor. Posypeme ich rascou a rozdrvenými 2 bobkovými listami. Dochutíme soľou, korením a pečieme približne 5 minút.
3.
Z pekáča zlejeme trochu kačacieho tuku a pokvapkáme ním zemiačky. Misou zakrúžime, aby sa zemiaky v tuku obalili. Potom zemiaky vložíme do rúry a pečieme spolu s kačacími prsiami približne 20 minút. Kačicu podlejeme približne 2 krát. Zemiaky môžeme ešte pokvapkať tukom z kačice.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.