Pridať recept

Fazuľový prívarok s fašírkou, FOTORECEPT

Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Zdroj: evauhlik
4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

PRÍVAROK

2 šálky
suchá fazuľa
zemiaky
2 tégliky
kyslá smotana
ocot
kôpor
soľ

FAŠÍRKY

500 g
mleté mäso
3 ks
rožky staršie
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
5 ks
uvarené vajce natvrdo

postup

Sýty prívarok s plnenou fašírkou. 

1.

Na prívarok si deň vopred namočíme fazuľu. Na druhý deň fazuľu zlejeme, nalejeme čistú vodu a dáme variť. Keď je fazuľa polomäkká pridáme dva stredné, očistené zemiaky nakrájané na menšie kocky, osolíme. Zemiaky sa rozvaria a zahustia fazuľu, takže nemusíme zahusťovať múkou. Keď je fazuľa skoro hotová pridáme ďalšie zemiaky a varíme už len toľko aby sa nám zemiaky uvarili, ale nerozvarili.

Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Zdroj: evauhlik
 
2.

Pridáme kyslú smotanu. Kyslú smotanu dáme do misky a postupne pridávame horúci vývar z fazule a stále šľaháme aby sa horúci vývar a smotana spojili a vymenili si teplotu. Potom to celé pomaly vylejeme do prívarku a za občasného miešania necháme zovrieť. Nakoniec dochutíme octom prípadne citrónom a posekaným čerstvým kôprom.

Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Zdroj: evauhlik
3.

Do misy dáme pomleté mäso (br.plecko + bôčik), pridáme rožky rozmočené vo vode, cibuľku nadrobno nasekanú, roztlačený cesnak, vajce, veľa zelenej petržlenovej vňate, osolíme, okoreníme a zamiešame.

Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Zdroj: evauhlik
4.

Z pripravenej hmoty formujeme fašírky a do každej zabalíme jedno celé na tvrdo uvarené vajce, ale môžeme dávať aj polovicu vajca. Fašírky nie sú potom také veľké.

Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Zdroj: evauhlik
5.

Obalíme v trojobale a vysmažíme, alebo ich poukladáme na plech, na fóliu, alebo pečiaci papier, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre na 180°C asi 50-60 minút, treba ich sledovať a v polovici pečenia obrátiť, aby sa opiekli z oboch strán.

Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Zdroj: evauhlik
6.

Podávame teplé, ale výborné je aj studené, hlavne v letných horúčavách

Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Fotorecept: Fazuľový prívarok s fašírkou
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
MamToRad3
5.7.2020 21:22 | |
+5 -4
Zdravím vás všetko vyzerá super a určite to aj chutí ale v recept máte písaný kôpor ale na foto nic nevidím s kôprom...iba to želám super varenicka;)
Anonymný nick
2.6.2014 16:43 | |
+6 -7
Moze ist namiesto kyslej smotany len normalna na varenie?
evauhlik
2.6.2014 19:45 | |
+16 -4
samozrejme, že môže :O ja skoro všade používam len kyslú smotanu, som tak zvyknutá, ale použiť možno aj smotanu na varenie a niekto dáva aj šľahačkovú smotanu, mne to príde moc kalorické 8:|
diabambulka
18.11.2013 11:18 | |
+12 -10
krásne už na pohľad, wau tlieskam, akurát dnes si manžel rozkázal prívarok a fašírku plus vajíčko a ty to máš krásne v jednom také kinderko :-)))
Podobné články
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
TOP
10 receptov na obľúbené tradičné prívarky: Výborné recepty pre celú rodinu, hotové do pol hodiny!
10 receptov na obľúbené tradičné prívarky: Výborné recepty pre celú rodinu, hotové do pol hodiny!
Uložiť, nestratiť! Zbierka najobľúbenejších receptov na domáce prívarky ako od babičky.
Zemiaky na kyslo 3x inak
Zemiaky na kyslo 3x inak
Lacné, rýchle a v každom ohľade vynikajúce zemiaky na kyslo.
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...