Pridať recept

Smotanovo-jahodová torta

10
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 dkg
maslo
20 dkg
múka
6 dkg
cukor
1 ks
vajce
1/2 ks
citrón
1/2 balíček
vanilkový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok
1 PL
smotana
1/2 balíček
smotanový syr / mascarpone
1/4 šálka
cukor
1/4 ČL
vanilková esencia
20 dkg
smotana na šľahanie
45 dkg
jahody

postup

1.
cesto: Všetky suroviny na cesto zmiešame a z toho hnieme cesto. Nechajte odpočinúť v chladničke asi 30 minút. Potom natiahnem na takú veľkú ako na panvica. Predhrejte rúru na 200 C pečieme 20-30 minút.
 
2.
náplň V stredne veľkej mise zmiešajte tavený syr, vanilkový cukor a cukor. Miešajte, kým bude krémová. Pridajte smotanu a miešajte kým nebude mäkké a krémové. Nalejte rovnomerne do tvaru koláča a položte ju na vrchole jahôd. Pridáme mraziť.
3.
10 minút pred jedlom vyberieme z chladničky
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať