Thajský kebab
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie mäso
2
PL
thajská pasta
2
ks
zelená paprika
1
ks
cibuľa
1/2
ks
ananás
8
ks
sherry paradajka
Arašidová omáčka
4
PL
arašidové maslo
2
strúčiky
cesnaku
4
ks
jarná cibuľka
1
KL
čili
1
ks
citrón
2
PL
vriaca voda
postup
1.
Kuracie mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Papriku a cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Paradajky opláchneme a prekrojíme na polovicu. Ananás nakrájame na trojuholníky. Kuracie mäso obalíme v kari paste a napichujeme ho striedavo s ananásom, cibuľou, paradajkou a paprikami.
2.
Gril si rozohrejeme na maximum a z každej strany na ňom grilujeme približne 5 minút pripravené ihly. Mäso by malo byť upečené a zelenina by mala trochu zhnednúť.
3.
V miske si zmiešame arašidové maslo, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľku, čili, citrónovú šťavu a vriacu vodu. Premiešame a túto omáčku podávame ku kebabu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.