Plnený mletý rezeň
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčový bôčik
2
ks
vajce
1
dl
mlieko
2
PL
strúhanka
200
g
mäkká saláma
2
ks
uvarené vajce natvrdo
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
štipka
muškátový kvet
trochu
olej
Na obalenie
100
g
tvrdý syr
2
ks
vajce
4
PL
mlieko
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka
postup
1.
Vykostený bravčový bôčik zomelieme, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým kvetom. Všetko premiešame, pridáme vajcia rozšľahané v mlieku, zahustíme troškou strúhanky, znovu dôkladne premiešame a dáme asi na 2 hodiny do chladničky.
2.
Zo zmesi potom na pomúčenej doštičke tvoríme malé placky, do stredu ktorých vždy položíme koliesko salámy a dielik natvrdo uvareného vajca. Placku preložíme a okraje pevne stlačíme. Takto pripravené rezne obalíme v múke, vajciach rozšľahaných s mliekom, v nastrúhanom syre a nakoniec v strúhanke.
3.
Vypražíme ich v horúcom oleji a podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakovým šalátom. Rezne sú dobré horúce i studené.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.