Sušené paradajky
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
paradajka
olivový olej
cesnaku
kapary
petržlenová vňať
bazalka
oregano
postup
Paradajky si umyjeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Usušíme na sitách na slnku, alebo v sušičke )paradajky musia byť úplne vysušené, aby sa nepokazili, asi ako sušené huby). Do nakladacieho pohára na spodok nalejeme olivový olej, dáme 3 kapary, 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky a zmes čerstvých byliniek, nakrájaných na drobno.Na to naukladáme sušené paradajky na tesno až do vrchu. Na vrch nasypeme bylinky a celé to zalejeme olivovým olejom až po vrch. pohár uzavrieme a dáme na chladné miesto stáť na 2-3 mesiace, aby paradajky zmäkli. Potom konzumujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
lucietta13
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.