FOTORECEPT: Kokosovo-citrónová bábovka
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
múka polohrubá
2
KL
soda bicarbóna, alebo prášok do pečiva
170
g
cukor práškový
1
ks
strúhaná kôra z citróna
3
ks
vajce
150
g
Flora Gold, roztopená vychladnutá
1
téglik
biely jogurt
100
g
kokos strúhaný
50
ml
tava z jedného citróna - na sirup
80
g
kryštálový cukor
trochu
voda
postup
3.
Umyjeme citrón, usušíme a nastrúhame kôru z celého.
4.
Pridáme k múke, so sódou bicarbónou, vajcia...
9.
Bábovkovú formu vymažeme tukom, vysypeme kokosom.
11.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 160-170 stupňov a pečieme asi 40-45 minút. Po upečení necháme bábovku asi 10 minút ešte vo forme...
12.
...potom ju vyklopíme. Necháme vychladnúť, špajľou popicháme do bábovky čo najviac.
13.
Z citrónovej šťavy, cukru a vody si uvaríme sirup. Varíme pár minút.
14.
Ešte teplým sirupom polievame bábovku na mriežke s tanierom, sirup, ktorý sa zleje naspodok, znova nalejeme na bábovku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.