Pridať recept

Rizoto s lečom a klobáskou

ingrediencie

300 g
ryža
2 ks
klobáska
1 ks
cibuľa
trochu
olej
300 g
sterilizované lečo
4 PL
paradajkový pretlak
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
feferónka
120 g
tvrdý syr
štipiek
soľ

postup

1.
Ryžu preberieme, párkrát opláchneme a necháme odkvapkať. Na rozpálenom oleji opražíme ryžu, zalejeme ju 600 ml vody, dochutíme soľou, prikryjeme a na miernom ohni varíme približne 15 minút.
 
2.
Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme na rozpálenom oleji, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, opečieme. Ďalej pridáme paradajkový pretlak, lečo, prelisovaný cesnak, nakrájanú feferónku, soľ a niekoľko minút dusíme.
3.
Do uvarenej ryže vmiešame pripravenú zmes a nastrúhaný syr. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať