Huby s fazuľkou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerstvé huby
300
g
zelená fazuľka
štipiek
soľ
50
g
anglická slanina
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
200
ml
sladká smotana
1
ks
citrón
štipiek
kôpor
trochu
strúhanka
trochu
olej
postup
1.
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Fazuľku očistíme, nakrájame a v slanej vode uvaríme domäkka. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme na panvici. Pridáme nasekanú cibuľu a dusíme dohneda. Potom pridáme huby, odkvapkanú fazuľu, dochutíme soľou, korením a dusíme domäkka.
2.
Uvarené zahustíme smotanou zmiešanou s múkou, dochutíme citrónovou šťavou a niekoľko minút ešte varíme. Nakoniec posypeme nasekaným kôprom a opraženou cibuľkou obalenou v strúhanke. Podávame napríklad s ryžovými plackami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.