Pečené zemiaky s kozím syrom
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
zemiaky
30
g
píniové jadierka
150
g
kozí syr
1/2
KL
zelené pesto
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 220°C. Kefkou poriadne očistíme zemiaky a poprepichujeme ich vidličkou. Do každého zapichneme kovovú ihlu a pečieme 50-60 minút.
2.
TIP: Zemiaky sa dajú piecť aj v mikrovlnnej rúre. Šupku poprepichujeme vidličkou na niekoľkých miestach, aby zemiak nevybuchol. Zemiak ťažký 180 g pripravujeme na maximálnom výkone približne 3 1/2 minúty. Obrátime ho a pečieme ďalšie 2 minúty domäkka. Ak chceme pripravovať naraz 4 zemiaky bude to však trvať dlhšie, približne 8 minút z jednej strany.
3.
Medzitým si na suchej panvici opražíme píniové jadierka. Pražíme ich približne 3 minúty a panvicou občas zatrasieme. Jadierka odložíme na tanier. Keď rozkrojíme upečené zemiaky rozdelíme na ne píniové jadierka, kozí syr a potrieme ho troškou pesta. Zemiaky vložíme na 2 minúty do rúry a necháme trošku zapiecť. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.