Tofu v krémovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
syr Tofu
150
g
mrkva
70
g
cibuľa
70
g
zeler
70
g
petržlen
2
dl
sladká smotana
2
dl
voda
celé nové korenie
4
ks
bobkový list
2
PL
plnotučná horčica
trochu
cukor
trochu
citrónová šťava
trochu
muškátový orech mletý
postup
1.
Cibuľu, mrkvu, zeler, petržlen, pár guličiek nového korenia a muškátový orech opražíme na oleji. Orestujeme a zalejeme vodou.
2.
Potom pridáme bobkový list a dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom vyberieme bobkový list a rozmixujeme úplne dohladka. Nakoniec primiešame smotanu. Podľa chuti osolíme, ocukríme. Pridáme citrónovú šťavu a horčicu.
3.
Tofu nakrájame na kocky a opečieme na oleji do zlatista. Potom ho zamiešame do omáčky. Vhodná príloha je knedľa.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.