Kurča v estragónovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
1
ks
bobkový list
6
ks
celé čierne korenie
1/3
KL
tymian
100
ml
biele víno
50
g
maslo
45
g
múka
1
PL
citrónová šťava
podľa chuti
worchesterská omáčka
1/8
liter
šľahačka
2
ks
žĺtok
4
lístky
estragón
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Kurča dáme do suchého hrnca. Prilejeme toľko vriacej vody, aby kurča bolo celkom ponorené. Pridáme malú lyžicu soli. Necháme variť a penu, ktorá sa tvorí na hladine vývaru odstránime.
2.
Pridáme pomrvený bobkový list a tymián. Necháme 44-45 minút variť. Kurča vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.
3.
Vývar precedíme do iného hrnca a spoločne s vínom necháme zvariť na objem 600 ml. Z kurčaťa odstránime kožu a oberieme mäso. Nakrájame ho na väčšie kúsky.
4.
Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme múku a tak dlho miešame, až vznikne hladká hmota bez bublín. za stáleho miešania prilejeme po častiach bujón. Miešame tak dlho, až vznikne hladká omáčka. Necháme ju variť 5-10 minút.
5.
Do omáčky pridáme citrónovú šťavu a dochutíme soľou, korením a worchestrom. V omáčke zohrejeme mäso. V malej miske vyšľaháme žĺtky, pridáme 4 PL horúcej omáčky, premiešame a touto zmesou omáčku spojíme. Hrniec okamžite stiahneme so sporáka a ešte 30 sekúnd miešame. Na hotové jedlo nasypeme pokrájaný estragón a zamiešame. Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.