Pridať recept

Zajačie ragú s hubami

ingrediencie

1/2 kg
zajačie mäso
1 PL
vínny ocot
400 ml
červené víno
2 ks
cibuľa
150 g
anglická slanina
25 g
maslo
200 g
huby
1/8 liter
šľahačka
2 KL
paradajkový kečup
1 KL
sladká mletá paprika
2 PL
brusnicový kompót

postup

1.
Kúsky zajačieho mäsa dáme do misy, zalejeme octom z červeného vína a červeným vínom. Pridáme cibuľu. Prikryté odložíme na chladné miesto.
 
2.
Mäso vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Cibuľu pokrájame, vínny výluh scedíme.
3.
Šunku alebo anglickú slaninu nakrájame na kúsky.
4.
V hrnci rozohrejeme maslo a slaninu na ňom za stáleho miešania 1 minútu opekáme. Pridáme nakrájanú cibuľu, zamiešame a po trochách pridávame víno. Potom necháme zovrieť.
5.
Pridáme zajačie mäso a znova necháme zovrieť. Potom zmenšíme oheň a v prikrytom hrnci 70-80 minút dusíme. 12-15 munút pred dokončením dusenia pridáme huby. Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca. Všetko z hrnca okrem šťavy, dáme na predhriaty podnos. Šťavu varíme na objem asi 300 ml.
6.
V miske zmiešame smotanu, kečup a papriku. Zmes pridáme ku šťave. Necháme ju ešte chvíľu variť, a potom pridáme brusnicový kompót. Omáčkou polejemem mäso a dobre premiešame. Ako príloha sú vhodné zemiaky alebo cestoviny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať