Pridať recept

Zapekaná ryba po taliansky

ingrediencie

4 ks
ryba
trochu
soľ
trochu
citrónová šťava
1 PL
maslo
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
4 PL
olivový olej
2 ks
červená paprika
500 g
paradajka
trochu
mleté biele korenie
4 PL
suché biele víno
5 lístky
bazalka
1 KL
dobrý myseľ
150 g
šampiňóny
175 g
strúhaný parmezán

postup

1.
Ryby umyjeme, osolíme, polejeme citrónovou šťavou a necháme odležať. Cibuľu a polovicu strúčika cesnaku olúpeme, nadrobno posekáme a na horúcom oleji podusíme. Papriku umyjeme, rozkrojíme, odstránime semená a nakrájame na pásiky. Pridáme k nej cibuľu. Paradajky nakrojíme a ponoríme ich na niekoľko sekúnd do vriacej vody. Stiahneme šupku a odstránime semená. Dužinu nakrájame na kocky.
 
2.
Paradajky pridáme k cibuli, pridáme soľ, korenie, víno a na silnom ohni miešania 2 minúty dusíme. Ryby vložíme na plech. Podusenú zmes vylejeme na ryby.
3.
Posypeme bazalkou, dobrou mysľou a plátkami šampiňónov. Plech dáme do stredu rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po 25 minútach posypeme filé strúhaným parmezánom. Pred podávaním ozdobíme paradajkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať