Pridať recept

Ríbezlový koláč so snehom

ingrediencie

200 g
hladká múka
125 g
maslo
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
100 g
cukru práškového
2 ks
žĺtok
1,5 KL
citrónová kôra
štipiek
soľ
2 ks
bielok
120 g
kryštálový cukor
2 KL
škrob
1/2 balíček
vanilkový cukor
250 g
ríbezle

postup

CESTO: Všetky ingrediencie po bielka v zozname, rukou zhnetieme na cesto, ktoré potom odložíme na 30 minút do chladničky. Okrúhlu formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou a roztlačíme v nej vychladnuté cesto, pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov 25 minút do zlata. SNEH: Bielka vyšľaháme do tuha, potom pridáme kryštáľový , vanilkový cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kukuričný škrob a dobre vyšľaháme. Ríbezle do snehu opatrne zapracujeme až po vytiahnutí cesta z rúry. Sneh vylejeme na predpečené cesto a pečieme ďalších 10 minút, resp. až kým vrch jemne nezhnedne.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...