Rizoto s granátmi a paradajkami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
zeleninový vývar
50
g
maslo
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
300
g
ryža arborio
150
ml
suché biele víno
4
ks
paradajka
250
g
garnáty
postup
1.
V malom kastróle privedieme k varu vývar a necháme ho vrieť na miernom ohni. Vo väčšom kastróle roztopíme maslo s olivovým olej, pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom a na miernom ohni pražíme asi 5 minút. Stále miešame, kým cibuľa nebude mäkká.
2.
Vareškou vmiešame ryžu, aby sa celá obalila v oleji. Prilejeme víno a varíme na miernom ohni, kým sa neodparí. Vmiešame naberačku vriaceho vývaru a nadrobno nakrájané paradajky. Varíme dokým sa nevyparí všetok vývar.
3.
Ďalších 20 minút po naberačkách prilievame horúci vývar a občas premiešame rizoto, kým nie je mäkké a krémové. Posledné dve minúty pred dovarením vmiešame uvarené garnáty a nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme korením a soľou a môžeme podávať. Na kopček rizota nasypeme hoblinky parmezánu.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.