Halušky s cibuľkou a slaninou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
250
g
hladká múka
štipiek
soľ
150
g
údená slanina
2
ks
cibuľa
trochu
kyslá pochúťková smotana
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame. Do misky k nim pridáme soľ, múku a vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto nalejeme do haluškára a pomocou lyžice ho nalejeme do vriacej a osolenej vody. Halušky premiešame a varíme dokým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme.
3.
Slaninu pokrájame na menšie kocky, opražíme na panvici a pridáme k nej nasekanú cibuľu. Horúce halušky posypeme slaninovo-cibuľovou zmesou, pokvapkáme výpekom a podávame. Podľa chuti si môžeme pridať aj kyslú smotanu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.