Pridať recept

Medový ryžový nákyp

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
pudingová ryža
23 ks
sušená marhuľa
2 PL
med
1 štipka
mletá škorica
3 ks
naložený zázvor
maslo na vymastenie
med

postup

1.
Ryžu dáme do hrnca a zalejeme ju studenou vodou. Privedieme do varu, zmiernime plameň a prikryté varíme približne štvrť hodinu, až kým sa všetka tekutina nevstrebe. Premiešame med a škoricu. 4 formičky vymastíme.
 
2.
15 sušených marhúľ rozmixujeme v mixéri spolu s naloženým, nasekaným a odkvapkaným zázvorom na hladkú pastu.
3.
Pastu rozdelíme na 4 rovnaké časti a vyformujeme z nich 4 placky s veľkosťou misiek. Do misiek nanesieme polovičku ryže a na vrch umiestníme marhuľovú placku. Zvyšnou ryžou prikryjeme marhule. Zakryjeme misky papierom na pečenie a alobalom a varíme v pare pol hodinu.
4.
Z paráku vytiahneme formičky a necháme ich 5 minút odstáť. Vyklopíme a polejeme medom. Ozdobíme sušenými marhuľami a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!