Medový ryžový nákyp
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
pudingová ryža
23
ks
sušená marhuľa
2
PL
med
1
štipka
mletá škorica
3
ks
naložený zázvor
maslo na vymastenie
med
postup
1.
Ryžu dáme do hrnca a zalejeme ju studenou vodou. Privedieme do varu, zmiernime plameň a prikryté varíme približne štvrť hodinu, až kým sa všetka tekutina nevstrebe. Premiešame med a škoricu. 4 formičky vymastíme.
2.
15 sušených marhúľ rozmixujeme v mixéri spolu s naloženým, nasekaným a odkvapkaným zázvorom na hladkú pastu.
3.
Pastu rozdelíme na 4 rovnaké časti a vyformujeme z nich 4 placky s veľkosťou misiek. Do misiek nanesieme polovičku ryže a na vrch umiestníme marhuľovú placku. Zvyšnou ryžou prikryjeme marhule. Zakryjeme misky papierom na pečenie a alobalom a varíme v pare pol hodinu.
4.
Z paráku vytiahneme formičky a necháme ich 5 minút odstáť. Vyklopíme a polejeme medom. Ozdobíme sušenými marhuľami a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.