Pridať recept

Ravioli so smotanovou omáčkou

ingrediencie

Cesto

400 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
1 ČL
soľ
2 PL
olivový olej

Plnka

250 g
rybie filé
1 ks
vajce
2 PL
múka
2 PL
maizena
petržlenová vňať
kôpor
2 PL
citrónová šťava
trochu
worčestrová omáčka
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletý muškátový oriešok

Omáčka

50 g
maslo
50 g
hladká múka
mäsový vývar
1 pohár
biele víno
1 pohár
smotana
1 pohár
nastrúhaný parmezán
trochu
soľ

postup

1.
Na dosku dáme múku a do stredu urobíme jamku, do ktorej dáme vajíčko, soľ a olej. Vymiešame cesto a dáme ho na 15 minút do chladničky. Potom ho vyvaľkáme a pokrájame na štvorce ktoré naplníme plnkou. Okrajíme pritlačíme k sebe a dáme variť do vriacej osolenej vody asi tak na 10 minút. Potom ich podávame s omáčkou.
 
2.
Plnka: Rybie filé zomelieme a zmiešame s vajcom, múkou, maizenou, posekanou vňaťou a kôprom. Ochutíme citrónovou šťavou, worčestrom, soľou, korením a muškátovým orieškom.
3.
Omáčka: Do rozohriateho masla pridáme múku. Zalejeme vývarom, bielym vínom a smotanou. Povaríme. Potom primiešame postrúhaný syr. Osolíme a okoreníme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...