Pridať recept

Ryžový nákyp s kokosom

ingrediencie

90 g
pudingová ryža
60 g
práškový cukor
6 dl
kokosové mlieko
3 dl
mlieko
limetková kôra
maslo
badián
ovocie

postup

1.
Vymastíme nádobu z varného skla s objemom 1,4 litra.
 
2.
Dobre premiešame pudingovú ryžu s kokosovým mliekom, kôrou z limetky (jeden pruh) a práškovým cukrom. Túto zmes nalejme do vymastenej nádoby a na povrch dáme hrudku masla. Pečieme v rúre približne pol hodinu.
3.
Z rúry vytiahneme nádobu a z ryžovej zmesi vytiahneme kôru z limetky a vyhodíme ju.
4.
Túto zmes dôkladne premiešame, podľa chuti pridáme štipku mletého badiánu, ale aj nemusí byť. Vrátime späť do rúry a pečieme ďalšiu hodinu až dve, teda až kým mlieko nevsiakne a na povrchu sa nevytvorí zlatohnedá kôrka. Ak začne ku koncu pečenia nákyp rýchlo hnednúť, prikryjeme nádobu alobalom.
5.
Kokosový ryžový nákyp servírujeme teplý prípadne studený s čerstvým alebo poduseným ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...