Morčacie stehná so zeleninovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
morčacie stehno
soľ
Omáčka
maslo
cibuľa
šampiňóny
pór
brokolica
zelerové stonky
šafrán
smotana na šľahanie
kyslá smotana
solamyl
postup
1.
Morčacie stehná osolíme a dáme piecť na gril alebo do vyhriatej rúry. Po 10 minútach v rúre ich podlejeme vodou a znova pečieme. Podávame s omáčkou
2.
Omáčka: Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rozpustenom masle. Pridáme šampiňóny, pokrájaný pór, brokolicu a zelerové stonky. Podusíme.
3.
Keď je zelenina mäkká, pridáme šafrán. Zahustíme solamylom rozmiešaným v šľahačkovej a kyslej smotane.
Podobné recepty
Vieme, čo treba pridať do marinády a mäso sa bude doslova rozplývať na jazyku, len jedna surovina navyše, toto je ona!
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.