Pridať recept

Salsa verde z physalis

ingrediencie

500 g
physalis
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
limeta
3 ks
paprička jalapeňos
12 vetvičiek
tymian
štipiek
soľ

postup

1.
Plody physalis umyjeme v horúcej vode spolu s papričkami. Všetko zalejeme na panvici vodou a dusíme do zmäknutia (plody sa však nesmú rozvariť) asi 15 minút.
 
2.
Po udusení necháme zmes vychladnúť, potom ju prelejeme do mixéra. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a dobre rozmixujeme. Osolíme, pridáme šťavu z limety a vmiešame nadrobno nasekaný koriander. Ak omáčku nespotrebujeme ihneď, môžeme ju uchovávať v chladničke, v zaváraninových pohároch zaliatu olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať