Bravčové s čínskou zeleninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
prerastené bravčové mäso
150
g
slanina
1
balíček
čínska zelenina
1
téglik
kyslá smotana
bobkový list
celé čierne korenie
celé nové korenie
muškátový kvet
soľ
trochu
ocot
trochu
cukor
trochu
vegeta
olej
postup
1.
Mäso vcelku prešpikujeme slaninou a sprudka ho opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Podlejeme vodou, pridáme bobkový list, 6 zrniek celého čierneho a 2 zrnká nového korenia. Prikryjeme, polodusíme a polopečieme.
2.
Potom k nemu pridáme čínsku zeleninu, posypeme vegetou, muškátovým kvetom, cukrom a pečieme ďalej prikryté, kým nie je mäso mäkká a zelenina rozvarená.
3.
Potom z pekáča vyberieme všetku okrem mäsa a zapečieme ho dočervena. Pokrájame ho na úhľadné plátky, ktoré na tanieri polejeme omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.
4.
Z omáčky vyberieme zrnká korenia, nalejeme ju do mixéra a rozmixujeme. Pridáme smotanu, vodu, cukor, soľ a ocot podľa chuti. Privedieme do varu a odstavíme.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.