Pridať recept

Pikantné grilované kurča

ingrediencie

1,4 kg
kurča
2 ks
čerstvá červená feferónka
125 ml
citrónová šťava
2 PL
olivový olej
soľ
korenie

postup

1.
Feferónky bez jadier nasekáme na drobné kúsky a zmiešame s citrónovou šťavou, 1 lyžicou oleja a 2 lyžicami čierneho korenia. Zmesou potrieme kurča a necháme ho 8 hodín marinovať v chladničke.
 
2.
Gril potrieme olejom, kurča prepichneme 2 špajľami a osolíme. Počas grilovanie ho potierame marinádou a grilujeme dovtedy, kým kože nie je zlatohnedá (15 až 20 minút). Potom otočíme a grilujeme ešte 20 až 30 minút.
3.
Pred podávaním kurča naporcujeme a podávame s hranolčekmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
To najchrumkavejšie kura, aké ste kedy jedli!
Presný a overený postup, ako sa dopracovať k tomu najdelikátnejšiemu pečenému kuraťu.
Vykosťujeme kurča
Viete ako vykostiť celé kurča? Ako na to poradí šéfkuchár
Šéfkuchár Roman Pekný nám ukáže, ako vykostiť celé kura tak, aby nám zostal jeden veľký kus mäsa na chutnú roládu:
Najlepšie a najznámenšie recepty na kuracie mäso na jednom mieste. Šťavnaté, chrumkavé aj varené!
Najobľúbenejšie a najznámejšie recepty na kuracie mäso na jednom mieste. Číslo 3 je náš FAVORIT!
Zoznam najchutnejších a najpopulárnejších receptov na kuracie mäso z rôznych kútov sveta.
Kurča s ryžou z jedného hrnca: Praktický a extra chutný obed
Kurča s ryžou z jedného hrnca: Praktický a extra chutný obed
Najobľúbenejšia kombinácia mäsa a prílohy nemusí vždy vznikať v rôznych hrncoch.
3 fantastické večere z jedného kurčaťa
3 večere z jedného kurčaťa: Spotrebujte celé na tri rýchle a delikátne jedlá
Upečte si celé kura a vychutnajte si ho vždy inak počas troch dní.
Fantastické obaľované kura 5x inak
Obaľované kura: Týchto 5 chrumkavých obalov budete chcieť vyskúšať
Ak máte radi chrumkavú kôrku na šťavnatom kuracom mäsku, určite sa nechajte inšpirovať týmito chutnými...