Pridať recept

Tagliatelle s ragú

ingrediencie

Tagliatelle

400 g
hladká múka špeciál
60 ml
olivový olej
4 ks
vajce

Ragú

400 g
stehno z daniela
100 g
slanina
75 g
mrkva
75 g
zeler
100 ml
zeleninový vývar
100 ml
červené víno
400 ml
paradajková omáčka
400 g
strúhaný parmezán
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
šalotka
1 zväzok
rozmarín
korenie
petržlen
soľ

postup

1.
Vyšľaháme vajcia a spojíme ich s múkou a olejom. Zo zmesi vypracujeme cesto. Pomocou strojčeka na cestoviny zhotovíme tenký plát, z ktorého vytvoríme rezance. Osolíme vriacu vodu a vložíme do nej cestoviny, ktoré uvaríme a po precedení ich naložíme na tanier.
 
2.
Nakrájame šalotku, slaninu, koreňovú zeleninu a cesnak.
3.
V mlynčeku na mäso pomelieme mäso z daniela a potom ho okoreníme a osolíme. Následne usmažíme slaninu, ku ktorej pridáme šalotku, zeleninu a orestujeme. K tomuto základu pridáme aj mleté mäso, rozmarín a prilejeme víno a vývar.
4.
Na záver prilejeme paradajkovú omáčku, osolíme a necháme spolu všetko prevariť. Hotové cestoviny prelejeme ragú a posypeme parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Zidek
Tipy a triky šéfkuchára Jarda Žídeka
„Nie je nič horšie, ako keď si kuchár začne o sebe myslieť, že už všetko vie, a prestane sa ďalej...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...