Tagliatelle s ragú
stredná
náročnosť
ingrediencie
Tagliatelle
400
g
hladká múka špeciál
60
ml
olivový olej
4
ks
vajce
Ragú
400
g
stehno z daniela
100
g
slanina
75
g
mrkva
75
g
zeler
100
ml
zeleninový vývar
100
ml
červené víno
400
ml
paradajková omáčka
400
g
strúhaný parmezán
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
šalotka
1
zväzok
rozmarín
korenie
petržlen
soľ
postup
1.
Vyšľaháme vajcia a spojíme ich s múkou a olejom. Zo zmesi vypracujeme cesto. Pomocou strojčeka na cestoviny zhotovíme tenký plát, z ktorého vytvoríme rezance. Osolíme vriacu vodu a vložíme do nej cestoviny, ktoré uvaríme a po precedení ich naložíme na tanier.
2.
Nakrájame šalotku, slaninu, koreňovú zeleninu a cesnak.
3.
V mlynčeku na mäso pomelieme mäso z daniela a potom ho okoreníme a osolíme. Následne usmažíme slaninu, ku ktorej pridáme šalotku, zeleninu a orestujeme. K tomuto základu pridáme aj mleté mäso, rozmarín a prilejeme víno a vývar.
4.
Na záver prilejeme paradajkovú omáčku, osolíme a necháme spolu všetko prevariť. Hotové cestoviny prelejeme ragú a posypeme parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.