Pridať recept

Ryžový studený puding

ingrediencie

200 g
ryža
3/4 liter
mlieko
trochu
soľ
1 balíček
vanilínový cukor
20 g
maslo
100 g
cukor
2 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Ryžu zalejeme vriacou vodou, privedieme do varu, scedíme a necháme vychladnúť. Potom ju zalejeme mliekom, pridáme trochu soli a nasypeme vanilínový cukor.
 
2.
Ryžu varíme zvoľna, až dokým nie je mäkká. Do horúcej kaše vmiešame maslo, cukor a všetko necháme vychladnúť. Potom pridáme vaječné žĺtky a nakoniec primiešame dobre vyšľahanú smotanu.
3.
Smotanu pridávame do vychladnutej kaše, ale nie stuhnutej, tak aby sa dala premiešať. Ryžový puding podávame vychladnutý a ozdobíme ho posypanou škoricou a vanilkovým strukom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...