Pridať recept

Ríbezľový koláč

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
3 ČL
kypriaci prášok
250 g
maslo
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilínový cukor
300 g
ríbezle

postup

1.
Zmiešame spolu polohrubú múku, kypriaci prášok, maslo, celé vajcia a práškový cukor. Vypracujeme hladké cesto. 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
 
2.
Ríbezle očistíme a umyjeme. Cesto posypeme ríbezľami a vanilínovým cukrom. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme šúľok, ktorým urobíme na vrchu cesta mriežky. Vložíme do vyhriatej rúry a na 170 °C pečieme asi 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.