Paštrnáková polievka s karí korením
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
300
g
paštrnák
1
ks
mrkva
1
ks
zemiaky
45
g
maslo
2
PL
hladká múka
2
PL
kari korenie
1,2
litre
zeleninový vývar
creme fraiche, pri servírovanní
petržlenová vňať
postup
1.
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu však nepridáme k ostatnej zelenine.
2.
Vo väčšom hrnci pomaly roztopíme maslo, pridáme cibuľu a za občasného miešania pražíme domäkka, dbáme však na to, aby nezhnedla. Vmiešame ostatnú zeleninu, potom múku a karí korenie. Za stáleho miešania pražíme ďalšie 2 minúty.
3.
Postupne prilievame vývar (alebo vodu), pričom stále miešame, aby sa všetko dôkladne spojilo. Prudko uvedieme do varu, potom plameň zmiernime. Zakryjeme a necháme slabo vrieť 40 minút, kým zelenina nezmäkne.
4.
Sporák vypneme, polievku odokryjeme a dáme trocha vychladnúť. Potom ju rozmixujeme nahladko.
5.
Pred podávaním prehrejeme a nalejeme do misiek. Do každej pridáme lyžičku creme fraiche (nemusí byť) a dáme petržlenovú vňať. VHODNÁ PRÍLOHA: Klasický chlieb alebo syrové keksy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.