Pridať recept

Paštrnáková polievka s karí korením

ingrediencie

1 ks
cibuľa
300 g
paštrnák
1 ks
mrkva
1 ks
zemiaky
45 g
maslo
2 PL
hladká múka
2 PL
kari korenie
1,2 litre
zeleninový vývar
creme fraiche, pri servírovanní
petržlenová vňať

postup

1.
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu však nepridáme k ostatnej zelenine.
 
2.
Vo väčšom hrnci pomaly roztopíme maslo, pridáme cibuľu a za občasného miešania pražíme domäkka, dbáme však na to, aby nezhnedla. Vmiešame ostatnú zeleninu, potom múku a karí korenie. Za stáleho miešania pražíme ďalšie 2 minúty.
3.
Postupne prilievame vývar (alebo vodu), pričom stále miešame, aby sa všetko dôkladne spojilo. Prudko uvedieme do varu, potom plameň zmiernime. Zakryjeme a necháme slabo vrieť 40 minút, kým zelenina nezmäkne.
4.
Sporák vypneme, polievku odokryjeme a dáme trocha vychladnúť. Potom ju rozmixujeme nahladko.
5.
Pred podávaním prehrejeme a nalejeme do misiek. Do každej pridáme lyžičku creme fraiche (nemusí byť) a dáme petržlenovú vňať. VHODNÁ PRÍLOHA: Klasický chlieb alebo syrové keksy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať